Halid Meşal: İsrail Ateşle Oynuyor

Halid Meşal: İsrail Ateşle Oynuyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Mescid-i Aksa’ya yasa dışı yerleşimci girişinin arttığına değinen Hamas lideri, işgal altındaki Filistin sınırları dışında İsrail’in ateşle oynadığını ve direnişin karşılık vereceğini söyledi.

Habere göre, işgal altındaki Filistin sınırları dışındaki Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) lideri Halid Meşal, bazı Arap ülkelerinin Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmeye yönelik eylemlerinin olduğunu söyledi.

Halid Meşal, işgalcilerin Mescid-i Aksa’nın yıkılmasına ve iddia edilen tapınağın inşasına zemin hazırlamak amacıyla Yahudi bayramlarında yeni etkinlikler uygulamaya çalışacağını belirtti.

Hamas’ın işgal altındaki Filistin sınırları dışında kalan lideri, 2017’den bu yana Mescid-i Aksa’ya yasadışı bir şekilde giren Siyonist rejime mensup yerleşimcilerin ve yetkililerin sayısının arttığını da sözlerine ekledi.

Meşal, Batı Şeria’daki direniş tedbirlerinin öyle bir boyuta ulaştığını, Siyonist rejimin radikal kabine politikalarının artık bunu engelleyemediğini ve kontrol edemediğini belirtti.

Aynı zamanda direnişin işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı inlerine çevirmelerine izin vermediğini ve vermeyeceklerini, mücadelenin Siyonist rejimin suçlarına karşı en büyük tepki olmaya devam edeceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + 18 =