Siyonistler “El-Aghwar” Bölgesini %80’ni İşgal Ettiler

Siyonistler “El-Aghwar” Bölgesini %80’ni İşgal Ettiler

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Kurtuluş Örgütü, Siyonist rejimin El-Aghwar bölgesindeki yayılmacı planlarını artırdığını duyurdu.

Habere göre, Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bağlı Ulusal Kara Savunması ve Yerleşimlere Direniş Ofisi, Siyonist rejimin El-Aghwar bölgesindeki kalkınma planlarının artırıldığını ve toprakların yüzzde 80’ni işgal edildiğini duyurdu.

Söz konusu kurumdan yapılan açıklamada, bu yılın başında faaliyetlerine başlayan Siyonist rejimin mevcut kabinesinin, yüzölçümünün yüzde 30’unu oluşturan El-Aghwar bölgesindeki kalkınma planlarını artırdığı belirtiliyor.
Al-Quds Al-Arabi gazetesinin haberine göre, söz konusu açıklamada Siyonist rejimin, çeşitli hilelerle bu bölgelerde toprak işgalini geliştirdiği ve topraklarının yaklaşık yüzde 54’ünü “devlet arazisi” ilan ettiği belirtildi.
Siyonist rejim, El-Aghwar topraklarının yüzde 12’sini de Siyonist yerleşim birimlerine ve hayvancılık çiftliklerine tahsis etti ama aslında Aghwar bölgesinin tamamını yatırım ve yerleşim faaliyetleri alanına dönüştürdü.
Söz konusu makamdan yapılan açıklamada, El-Aghwar bölgesinde yaşayan Filistinlilerin aynı zamanda inşaat ve inşaat projelerini uygulama ve tarımsal kalkınma için suya erişim gibi doğal haklarından da mahrum bırakıldığı ve bunun sonucunda da İsrail Hükümeti’nin getirdiği kısıtlamalar olduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 − three =