Beşar Esad, Çin Cumhurbaşkanı ile görüştü

Beşar Esad, Çin Cumhurbaşkanı ile görüştü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suriye Devlet Başkanı, Çin’e yaptığı ilk ziyarette bu ülkenin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya geldi ve görüştü.

Habere göre, ilk kez resmi bir ziyaretle Çin’e gelen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Hangzhou’da Çinli mevkidaşı Xi Jinping ile bir araya geldi ve iki taraf anlaşmaya vardı.

Bu görüşmede iki taraf Batı Asya bölgesi ve dünyadaki son gelişmeleri değerlendirirken Suriye’deki durumu ele alırken, Çin Devlet Başkanı Beşar Esad’ı sıcak bir şekilde karşılarken, şunları söyledi: Pekin’in her zaman Şam’ın yanında olacağını söyledi.

Xi Jinping, bu toplantıda şunları söyledi: “Suriye, yeni Çin ile resmi ilişkiler kuran ilk ülkelerden biriydi ve Çin’in Birleşmiş Milletler’de sandalye sahibi olmasını önerdi. Çin, 67 yıl öncesinden bu yana uluslararası gelişmeler karşısında dimdik ayakta duruyor ve iki ülke arasındaki dostluk ilişkileri aradan geçen zamana rağmen güçlü bir şekilde devam ediyor.”

Çin Devlet Başkanı ayrıca “Suriye-Çin stratejik ortaklığını duyurdu ve bunu istikrarsız uluslararası durumda iki ülke arasındaki ilişkiler tarihinde belirleyici ve önemli bir olay olarak değerlendirdi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 2 =