Gazze’de direniş tatbikatı füze fırlatılışları ile başladı

Gazze’de direniş tatbikatı füze fırlatılışları ile başladı

Filistin haber kaynakları, Gazze’deki direniş tatbikatlarının füze fırlatılışları ile başladığını duyurdu.

Filistin direniş grupları,  el Rükn-üş Şedid 4 (Sağlam Dayanak), ortak ve genel tatbikatını füze fırlatılışları ile başladı.
Filistin direniş güçleri bu doğrultuda bu sabah, tatbikat çerçevesinde birkaç füzeyi denize doğru fırlattı.
Bugün öğlen saatlerine kadar devam eden tatbikat, direnişin herhangi bir acil duruma müdahale hızını ölçmek ve direniş güçlerinin operasyonlara ve düşman saldırganlığına karşı koymaya hazır olup olmadıklarını denemek amacıyla düzenlendi.
Daha önce Filistin’deki yerel basında, Gazze Şeridi’ndeki Filistinli direniş gruplarının “Rükn-üş Şedid 4” adı altında ortak bir askeri tatbikat düzenlemeyi planladığı yer almıştı.
Aynı başlıktaki 3. tatbikat, geçen yıl Filistinli gruplar arasında Aralık ayında ve Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yapılmıştı. 
Filistin’in “Kudüs” haber ajansına göre, Filistinli grupların askeri tatbikatları, direniş güçlerinin herhangi bir olaya tepki hızını ölçmek ve aynı zamanda savaşçıların Siyonistlerle yüzleşmeye hazırlık düzeyini test etmek amacıyla geçen yıl gibi düzenlendiğini duyurdu.
2021 yılında Gazze’de yaşanan 11 günlük savaştan itibaren Filistinli gruplar ortak bir operasyon odası oluşturmaya başlamış ve bu grupların İsrail rejimiyle bireysel ve toplu olarak yaşadığı çatışmalar sırasında bu oda devreye alınarak gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Böylece direniş gruplarının komutanları arasında bir koordinasyon imkanı sağlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − eight =