Hizbullah: Ayn’ul Hilve Olayları Siyonist Rejimin Faydasınadır

Hizbullah: Ayn’ul Hilve Olayları Siyonist Rejimin Faydasınadır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Ayn’ul Hilve Filistin mülteci kampında yaşanan çatışmalardan üzüntü duyduğunu belirterek, bu olayların şüphesiz bir zaferle sonuçlanmayacağını ve yalnızca işgalci rejimin yararına olduğunu kaydetti.

Habere göre, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Lübnan’daki Filistin mülteci kampı Ayn’ul Hilve’deki silahlı çatışmalara atıfta bulunarak şunları söyledi: “Ayn’ul Hilve’deki çatışmalardan dolayı çok üzgünüz çünkü bu çatışmalar Filistinli kardeşler arasında yaşanıyor ve tabi ki çevresel etkileri var.”

Şeyh Naim Kasım sözlerine şöyle devam etti: “Bu olayların şüphesiz bir zaferi olmayacaktır ve ilgili tarafların hiçbiri bundan yarar sağlamayacaktır. Bu nedenle bu intikam eylemi hiçbir slogan ve şuar altında kabul edilemez.”

Şeyh Naim Kasım, “Bu olaylar yalnızca işgalci rejimin faydasınadır. Çünkü mültecilerin kamplarının düşmanla yüzleşmeye hazırlanmak için sakin kalmaları ve kurtuluştan sonra topraklarına dönmeye hazırlanmalılar; savaş ve çatışma için değil.” diye belirtti.

Lübnan’ın güneyindeki Seyda kentindeki Filistin kampı Ayn’ul Hilve’de birkaç gündür çatışmalar yaşanıyor. Ateşkes sağlanması ve Filistinli gruplar arasındaki çatışmaların sona erdirilmesi yönündeki çabalara rağmen şu ana kadar somut bir sonuç alınamadı. Bu kamptaki çatışmalarda şu ana kadar 5 kişi öldü ve onlarca kişi yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × one =