İşgal askerleri birçok noktaya baskın düzenledi

İşgal askerleri birçok noktaya baskın düzenledi

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın birçok bölgesine baskın düzenledi ve El-Halil vilayetinde bir genci gözaltına aldı.

Siyonist israil güçlerinin El-Halil’in kuzeybatısındaki Surif beldesine düzenlediği baskın sırasında bir genci gözaltına aldığı ve Nablus’un doğu bölgesine de baskın düzenlediği bildirildi.
İşgal güçlerinin Eriha’daki Akabetu Ceber Kampı’na düzenlediği baskın sırasında aydınlatma fişekleri attığı, Filistinli gençlerin El-Halil’delki Beyt Aynun köyü girişinde yer alan işgal ordusuna ait noktayı ateşe verdikleri ifade edildi.
Bu arada, Filistinli direnişçiler Cenin’in güneybatısındaki Dotan kontrol noktasına ve Tubas’ın doğusundaki Atuf kontrol noktasına el yapımı patlayıcı attı.
Batı Şeria ve Kudüs’te işgal güçlerine yönelik eylemlerini sürdüren Filistinli direnişçiler, son 24 saatte 4’ü ateş açma eylemi olmak üzere 28 direniş eylemi gerçekleştirdi.
Filistin Bilgi Merkezi, direnişçilerin 4 ateş açma eyleminin yanında el yapımı patlayıcı, molotof ve havai fişek atma eylemleri gerçekleştirdiklerini, Yahudi yerleşimcilere karşı koyduklarını ve 17 noktada işgalcilerle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığını kaydetti.
Bilgi Merkezi, yılbaşından 7 Eylül’e kadar Kudüs’te gerçekleştirilen nitelikli 10 eylemde 11 İsraillinin öldüğünü ve 41’inin de yaralandığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + 11 =