Pakistan Başbakanı’ndan İran’la ilişkilerin genişletilmesine vurgu

Pakistan Başbakanı’ndan İran’la ilişkilerin genişletilmesine vurgu

İran hükümetinin “önce komşular” politikasının önemini vurgulayan Pakistan Başbakanı, ekonomik ve güvenlik alanlarında ikili iş birliğinin genişletilmesini talep etti.

İran’ın 13. hükümeti 3 Ağustos 2021’de göreve başladığından bu yana dış politikada dengenin tesis edildiğini ilan ederek komşuları ve bölge ülkeleriyle iş birliğinin genişletilmesi dış programlarının önceliğidir.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Pakistan Başbakanı “Enverul Hak Kakar”, İran’ın İslamabad Büyükelçisi “Rıza Emiri Mogeddem” ile yaptığı görüşmede,  İran’ın 13. hükümetinin komşularıyla ilgili politikasını överek, İran İslam Cumhuriyeti’nin bu politikası, Pakistan’ın bölgesel kalkınma ve iletişim vizyonuyla tamamen uyumlu olduğundan, İslamabad’ın iki ülke arasındaki iş birliğini mümkün olduğu kadar geliştirmeye kararlı olduğunu söyledi.

Pakistan’ın İran’la yakın kardeşlik ilişkilerine vurgu yapan Enverul Hak Kakar, Pakistan’ın bu ilişkileri daha da güçlendirme ve derinleştirme yönündeki güçlü kararlılığını vurguladı.

Ekonomik ve güvenlik alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesine odaklanmanın kaçınılmaz olduğunu değerlendiren Pakistan Başbakanı şunları ekledi:

“Sınır pazarının son  zamanda açılması, yalnızca iki ülkenin sınır bölgelerinin ekonomik refahına katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda iki ülkenin durumunu iyileştirmeye yönelik kolektif kararlılığı da gösteriyor.”

İran’ın İslamabad Büyükelçisi de bu toplantıda İran’ın Pakistan ile ikili ilişkilerde özellikle ekonomi, enerji ve güvenlik alanlarında son dönemde kaydedilen olumlu yolu ilerletme konusunda güçlü bir istek ve kararlılığa sahip olduğunu söyledi.​

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + 10 =