Siyonist Askerler Mescid-i Aksa’da İbadet Eden Filistinlilere Saldırdı

Siyonist Askerler Mescid-i Aksa’da İbadet Eden Filistinlilere Saldırdı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejim güçlerinin Cuma günü öğleden sonra Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinlilere saldırması sonucu en az 10 Filistinli yaralandı.

Habere göre, Siyonist rejim polisi bugün öğle saatlerinde işgal altındaki Kudüs’te ibadet eden Filistinlilere saldırdı.

Filistin kaynakları, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinlilere saldırması sonucu en az 10 kişinin yaralandığını bildirdi.

Filistin Kızılayı da yaptığı açıklamada, Siyonist rejim güçlerinin ses bombası kullanması sonucu bir Filistin vatandaşının bacak kemiğinin kırıldığını, kurtarma güçlerinin Majal’de tedavi altına aldığını duyurdu.

Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Ruhi Fattuh, “İsraillilerin Filistinli ibadet edenlere yönelik saldırısını kınadı ve bunu ibadet özgürlüğünü ihlal eden saldırgan, faşist bir eylem olarak değerlendirdi.”

Bu saldırıyla eş zamanlı olarak Siyonist güçler, Doğu Kudüs’ün eski mahallesinde soğuk silah taşıma ve denetimi engelleme suçlamasıyla Filistinli bir genci tutukladı.

Öte yandan her hafta Siyonist rejimin yerleşim yerlerini protesto eden onlarca Filistinli, Siyonist güçlerle çıkan çatışmalarda yaralandı. Siyonist askerler Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi sıktı, bunun sonucunda onlarca kişi boğuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen + eighteen =