Netanyahu İsrail’in güvenliği için büyük tehlike oluşturacak!

Netanyahu İsrail’in güvenliği için büyük tehlike oluşturacak!

Binyamin Netanyahu, İsrail’in güvenliği için büyük bir tehlike olarak görülüyor ve İsrail’in yok olmasına neden olabilir. 

Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun eski askeri istihbarat başkanının sözlerinden yazdı: Binyamin Netanyahu, İsrail’in güvenliği için büyük bir tehlike olarak görülüyor ve İsrail’in yok olmasına neden olabilir. Bu bağlamda bu gazete, İsrail ordusunun eski askeri istihbarat şefi Amos Malka’nın, ordunun hazırlığı konusunda artan endişeler nedeniyle Binyamin Netanyahu’nun özellikle yargı reformları konusunda farklı yaklaşımlar izlemesi gerektiğini söylediğini aktardı.

Haaretz gazetesinden alıntı yapan Shafaqna çeviri servisine göre; İsrail Savunma Kuvvetleri’nin eski askeri istihbarat başkanı Amos Malka, geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Benjamin Netanyahu İsrail’in güvenliği için bir tehlikedir” dedi.

Bir radyo röportajında ​​Malka, “Netanyahu son birkaç ayda İsrail’in ulusal güvenliğinin tüm farklı boyutlarının yıprandığını fark etti. Bir lider olarak Netanyahu İsrail’in güvenliğine öncelik vermiş olsaydı orijinal plana bağlı kalmak yerine farklı yaklaşımlar denemesi gerekirdi” dedi.

Likud partisinden bakanların İsrail ordusunun komutanlarına yönelik son dönemdeki sözlü saldırılarına değinen Malka, vurgulu ve net bir şekilde şunları söyledi: “Netanyahu’nun desteğinin garantisi olmadan Likud partisinin herhangi bir üyesinin bu tür saldırgan saldırıları gerçekleştirmesi pek mümkün değil. ”

Geçtiğimiz hafta, bazıları kabinenin güvenlik bakanları arasında yer alan çok sayıda bakanın, Haaretz’e İsrail ordusunun askeri hazırlıksızlığı konusunda bir soruşturma komisyonu kurulmasını beklediklerini söyledikleri bildirildi.

Kabine üyelerinden biri şöyle diyor: “Gelecekte bir çeşit soruşturma komisyonu kurabileceğimiz varsayımıyla çalışıyoruz. Böyle bir komitenin gerekli araştırmaları yapacağını ve gelecekte savaş ya da hükümet değişikliği durumunda hükümetin karar almasına yardımcı olacağını söylüyor.

Likud bakanı David Amsalem birkaç gün önce IDF’de bir çeşit isyan olduğunu söyledi ve isyancılarla [hak ettikleri muamelenin] gerektiği şekilde ilgilenilmesi çağrısında bulundu. Bu tür konuşmalar Başkan Isaac Herzog ve Savunma Bakanı Yoav Gallant tarafından kınanırken, Gallant bu tür konuşmaların orduyu siyasallaştırdığını, Herzog ise orduya saldırmanın İsrail’i savunmasız hale getirdiğini ve yıkıma maruz bıraktığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 + 6 =