BM: İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Tüm Yerleşimleri Yasa Dışıdır

BM: İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Tüm Yerleşimleri Yasa Dışıdır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler’in Orta Doğu barış süreci özel koordinatörü, Siyonistlerin Batı Şeria’da inşa ettiği yerleşim yerlerinin tamamının yasa dışı olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler’in Ortadoğu barış süreci özel koordinatörü Tor Winsland, Siyonist rejim yetkililerinin yerleşim birimlerini genişletmesini eleştirdi.

Tom Wisland şu ifadelerde bulundu: ‘Siyonistlerin Batı Şeria’da kurduğu yerleşimlerin tamamı yasa dışıdır ve barışa engel teşkil etmektedir. Siyasi bir ufka doğru ilerlemenin olmayışı da bir boşluk yaratmıştır.

Siyonist yetkililer Filistin halkının mülklerinin yok edilmesini durdurmalı, İsrail ordusu son derece itidal göstermelidir. Gazze Şeridi’ndeki insani durum da oldukça elverişsizdir ve bu alanda elektrik kesintisiyle karşı karşıyadır.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA), Gazze’deki 1,2 milyon Filistinliye gıda yardımını sürdürmek için 35 milyon dolara ihtiyacı var.’

Siyonist rejim yetkilileri kısa bir süre önce Ürdün’ün Akabe ve Mısır’ın Şarm el-Şeyh bölgesinde Filistin Yönetimiyle toplantılar düzenlediler ve her zamanki gibi Ramallah’a yerleşim inşaatlarının durdurulması ve Filistin halkına yönelik operasyonların durdurulması gibi boş vaatlerde bulundular. Ancak Siyonistler, taahhütlerinin aksine hem yerleşim birimlerini genişletti hem de askeri operasyonlarının kapsamını genişletti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 1 =