Tutuklu Bahreynli Eylemciler Açlık Grevinde 13. Güne Girdiler

Tutuklu Bahreynli Eylemciler Açlık Grevinde 13. Güne Girdiler

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bahreyn’de siyasi tutuklu eylemciler açlık grevinde 13. gününde devam ettiğini duyurdu.

Arap kaynaklarına göre Bahreyn’de yüzlerce tutsak, “Boş Mideler Savaşı” başlığıyla bugün üst üste 13. gününde açlık grevine devam etti.

Açlık grevi sürerken aynı zamanda Bahreynli siyasi ve ideolojik tutsaklar, hapishanenin içinden bir mesaj göndererek bugünlerde nispeten benzer koşullar yaşayan Siyonist hapishanelerdeki Filistinli mahkumlarla dayanışma ifade ettiler.

Filistinli tutsaklara yönelik bu mesajda, “Esir kardeşlerimiz biz yanınızdayız. Size çekilen acıları biz de çekiyoruz, sizin direnip sebat ettiklerinize biz de direniyoruz” deniliyor.

Tutuklu Bahreynli aktivistlerin açlık grevi 13. gününe girerken, Bahreyn halkı Cumartesi gecesi Manama’daki Jad Hafs Caddesi’nde eyleme destek verdi.

Aynı zamanda Bahreyn’in Al-Llu’ah haber sitesi de 720 siyasi tutuklunun Jo hapishanesinde asgari haklarını almak istediğini ve açlık grevine başladığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + 17 =