Şeyh Zakzaki’den Amerika ve Fransa fitnesine Karşı Uyarı

Şeyh Zakzaki’den Amerika ve Fransa fitnesine Karşı Uyarı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Batı’nın baskısı altındaki Afrika ülkelerinin Nijer’e olası bir askeri müdahale kararına tepki olarak Nijeryalı Şiilerin lideri, ABD ve Fransa’nın Nijerya ile Nijer arasındaki ilişkilerde krize yol açabileceği uyarısında bulundu.

Habere göre, Nijerya’nın Şii lideri Şeyh İbrahim Zakzaki, Afrika ülkeleri arasında Amerika ve Fransa’nın fitnesi konusunda uyarıda bulundu.

Nijeryalı Şiilerin lideri, “Bunun bizim savaşımız olmadığı, Amerika ile Fransa arasındaki savaş olduğu açık dedi

Nijer’in hava sahasını kapatmasına rağmen Fransız uçaklarının hala bu ülke üzerinden uçtuğunu ve Paris’in Boko Haram grubunun saldırılarının kaynağı olan bu ülkede terör üsleri olduğunu söyledi.

Nijeryalı Şii lider, Fransa’nın Boko Haram güçlerini Nijer’e saldırmak için araçsal olarak kullanması konusundaki endişelerini de dile getirdi ve şunları söyledi: “İki ülkenin sınırlarına yönelik herhangi bir askeri harekat, Nijerya veya Nijer’in değil, Fransa ve Amerika’nın işidir.”

Nijer’in görevden alınan cumhurbaşkanı Muhammed Bazoum, cumhurbaşkanlığı muhafız güçleri tarafından yolsuzluk ve ülkenin durumunu ele almama suçlamalarıyla eşi ve oğluyla birliktee şu anda gözetim altında tutuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × three =