BM’den Yemen Krizine İstikrarlı Bir Çözüm Çağrısı

BM’den Yemen Krizine İstikrarlı Bir Çözüm Çağrısı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; BM elçisi, Yemen’e müdahil olan iki tarafın bu ülkedeki krizi sona erdirmek için bir çözüm bulmaya hazır olduğunu duyurdu.

Habere göre, BM’nin Yemen’deki elçisi Hans Grandberg, bu ülkede müdahil olan iki tarafın çözüm bulmaya hazır olduğuna atıfta bulunarak, bu hazırlık beyanının objektif olması gerektiğini vurguladı ve taraflar diyalog kanallarını kullanmalısını söyledi.

Arap koalisyonunun başındaki Suudi Arabistan, 6 Nisan 2015’ten bu yana ABD’nin desteği ve emri ve Birleşmiş Milletler’in desteğiyle Yemen’in istifa eden cumhurbaşkanını yeniden iktidara getirmek için girişimde bulundu. Yemen’e yönelik askeri saldırıyı başlatarak bu ülkeyi karadan, havadan ve denizden abluka altına aldı.

Bu askeri saldırı, Suudi koalisyonunun hedeflerinden hiçbirine ulaşamadı ve yalnızca binlerce Yemenlinin öldürülmesi ve yaralanması, milyonlarca insanın yerinden edilmesi, ülkenin altyapısının yok edilmesi, kıtlığın, açlığın ve bulaşıcı hastalıklara neden oldu.

BM Güvenlik Konseyi’nin Yemen kriziyle ilgili toplantısında konuşan Grandberg, Yemen’de siyasi sürecin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × one =