ABD, Yemen topraklarındaki Savaşı ve İşgali Sürdürme Peşinde

ABD, Yemen topraklarındaki Savaşı ve İşgali Sürdürme Peşinde

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ensarullah Hareketi ve Yemen İnkılabı lideri, Suudi Arabistan ve BAE’yi ABD ve İngiltere’nin politikalarını izlediği için şiddetle eleştirerek, Yemen’deki mevcut durumun sonsuza kadar devam edemeyeceğini vurguladı.

Yemen Ensarullah Hareketi ve Yemen İnkılabı lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi, yaptığı konuşmada şunları vurguladı: ‘ABD ve İngiltere’nin desteklediği Suudi-BAE koalisyonu, bu ülke topraklarının büyük bir bölümünü kuşatmaya ve işgal etmeye devam ediyor.

Yemen halkı bu işgalle mücadele etmelidir. Gerginliği azaltma aşamasındayız ve Umman’ın arabuluculuğu için zemin hazır ama aynı zamanda düşmanların şeytani hedeflerini gerçekleştirme çabalarından da habersiz değiliz. Milletimize saldırılmasına neden olan Suudi Arabistan ve BAE’nin sorunu Amerika ve İngiltere’ye teslim olmalarıdır.

Amerika hala Yemen’e saldırmaya devam etmeye çalışıyor ve eğer Yemen’in tamamını işgal edemezse, bazı kısımlarını işgal etmeye çalışacak. Dolayısıyla Suudi Arabistan ABD’ye bağımlı olduğu ve bu ülkenin dayatmalarına boyun eğdiği sürece bizim için büyük sorunlar olacaktır.

Yemen milletinin birçok sorunla karşı karşıya olduğu bir duruma sessiz kalmak mümkün değildir. Amerika ve İngiltere’nin planlarının Suudi Arabistan tarafından uygulanmasına sessiz kalmak mümkün değildir. Bunlar, savaş, işgal ve ulusal kaynaklardan mahrum bırakma planlarıdır. Suudi Arabistan, askeri savaşta yendikten sonra “B Planına” dönebileceğini ve Yemen’i kuşatmaya ve mahrum bırakmaya devam edebileceğini hayal etmemelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − ten =