Azerbaycan’dan Ermenistan’a yeni suçlama

Azerbaycan’dan Ermenistan’a yeni suçlama

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin üst düzey bir yetkilisi, Ermenistan’ı nefret yaymakla ve ardından barışı uzaklaştırmakla suçladı.

Daily Sabah gazetesinin haberine göre Azerbaycan Cumhuriyeti insan hakları komiseri Sabina Aliyeva dün Pazartesi günü yaptığı konuşmada Ermenistan’ı Azerbaycan Cumhuriyeti’ne karşı nefret yayma politikasını sürdürmekle suçladı.

Aliyeva şunları söyledi:”Azerbaycan’da yaşayan Ermenilere yönelik basında ve sosyal kanallarda yayınlanan reklamlar kullanılarak asılsız açıklamalar ve olumsuz görüşlerin aşılanması, barış ve huzur içinde bir arada yaşama konusunda daha fazla önyargı oluşturmaktadır ve bu prosedür, Ermenistan’ın Azerbaycan Cumhuriyeti ile barış sağlamakla ilgilenmediğini kanıtlıyor.”

Azerbaycan Cumhuriyeti İnsan Hakları Komiseri konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:Şu anda Ermenistan “Azerbaycanofobi politikası” ile ilgileniyor ve bu politikanın uygulanmasının sonucu, Ermeni kullanıcıların sosyal ağlarda yaptığı yorumlarda açıkça görülüyor.

Ermeni tarafı, Azerbaycan Cumhuriyeti’ni 2020 yılında Rusya’nın arabuluculuğunda imzalanan ateşkes anlaşmasını ve Dağlık Karabağ’da soykırımı ihlal etmekle de suçladı.

Ermenistan’a göre Azerbaycan Cumhuriyeti, soykırım ve etnik temizlik amacıyla Laçin Koridoru’nu işgal etmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + 2 =