İslami Cihat üyesi: Filistin halkı, direniş yolunda birleşmiş durumda

İslami Cihat üyesi: Filistin halkı, direniş yolunda birleşmiş durumda

Arap ve Uluslararası İlişkiler Departmanı Başkanı ve İslami Cihad Hareketi’nin Siyasi Büro Üyesi ve Lübnan Temsilcisi, Arap birliğinin Filistin birliğinin temeli olduğunu söyledi.

Arap ve Uluslararası İlişkiler Departmanı Başkanı ve İslami Cihad Hareketi’nin Siyasi Büro Üyesi ve Lübnan Temsilcisi İhsan Ataya yaptığı açıklamad, “Cenin’deki direniş gençliği, Siyonist rejimin saldırganlığına karşı gösterdiği kahramanca mücadelede Filistin halkının direniş seçeneği konusunda birleştiğini kanıtladı” ifadelerini kullandı.

İhsan Ataya Beyrut’ta düzenlenen 32. Arap Ulusal Kongresi’nde yaptığı konuşmada şöyle konuştu: Cenin’deki direniş ve savaşan güçlerin birliği bölünemez ve efsanevi direnişiyle düşmana zor ve unutulmaz bir ders vermeyi başardı. Ayrıca Arap Ulusal Kongresi’nin bu dönemine ‘Cenin’ unvanının verilmesi de gösteriyor ki bu ders Arap ulusunun her seviyesinde kabul gördü.

İhsan Ataya sözlerine şöyle devam etti: ‘Halkın Cenin’deki direniş güçlerine yardım etmesi ve onlara yiyecek, içecek ve erzak sağlaması, halkın direnişe katılımının bir göstergesi. Direnişteki bu katılım, halkımızın ideallerinin bir aynasıdır. Filistin konusunun birlik noktası olması, işgale karşı koymanın ve düşmanlara karşı zafer kazanmanın temelidir.’

İslami Cihad Hareketi Lübnan Temsilcisi sözlerini şöyle sürdürdü: Filistinli gruplar arasında siyasi pozisyonları birleştirme çabaları başarısız olduğunda; Direniş sahası birliğine yöneldik ve bu alandaki başarıyı da saha birliği mücadelesinde ve Siyonist düşmana karşı verdiğimiz tüm mücadelelerde kanıtladık… Arap birliği Filistin birliğinin temelidir ve Arap uluslarının birliği Filistin birliğini etkileyecektir ve bu birlik ile düşmanları yenebiliriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × three =