UNRWA’ya göre Gazze’yi ciddi bir kıtlık bekliyor

UNRWA’ya göre Gazze’yi ciddi bir kıtlık bekliyor

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı UNRWA’nın medya danışmanı, uluslararası yardımın azalmasının neden olduğu devam eden mali krizin bir sonucu olarak önümüzdeki aylarda Gazze Şeridi’nde gerçek bir kıtlık olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı’nın (UNRWA) medya danışmanı Adnan Abu Hasna, devam eden mali krizin bir sonucu olarak önümüzdeki aylarda Gazze Şeridi’nde gerçek bir kıtlık olacağı konusunda uyarıda bulundu.
Sama haber ajansının haberine göre, Abu Hasna, “Al-Ghad” TV kanalına verdiği röportajda, sadece Dünya Gıda Programı’nı değil tüm uluslararası kuruluşları etkileyen uluslararası yardımlarda bir azalmayla karşı karşıya olduğumuzu söyledi.
Devamında, “UNRWA Gazze, Batı Şeria ve Suriye’deki 1,7 milyon Filistinliye gıda ve nakit yardımı sağlıyor. Bu kurum Gazze’deki 1,2 milyon mülteciye düzenli olarak gıda yardımı sağlıyor. Yardım kesilirse, ki muhtemelen de kesilecek, Gazze önümüzdeki aylarda gerçek bir kıtlıkla karşı karşıya kalacak. Gazze nüfusunun %80’i mülteci ve 800 bin mülteci günde iki öğün yemek hazırlayamıyor ve bu tehlikelidir.” diye vurguladı.
Abu Hasna, “Gazze Şeridi’ne gıda almak için 70 milyon dolara, Lübnan ve Suriye’deki mültecilere nakit yardım dağıtmak için 30 milyon dolara acilen ihtiyacımız olduğunu dünyaya duyurduk.” diye sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − 5 =