Trump, İran hakkında gizli belge konusunda suçlu bulundu

Trump, İran hakkında gizli belge konusunda suçlu bulundu

Amerikan medyası, Donald Trump’ın İran hakkında gizli bir belge saklamakla suçlandığını bildirdi.

İranpress Haber Ajansı’na göre, ABD’nin eski başkanı Donald Trump, Florida “Mara-e-Lago” Florida’daki şahsi malikanesinde gizli belgelerin saklanmasıyla ilgili yeni suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Trump aleyhindeki yeni bir iddianamede savcılar, Trump’ın malikanedeki iki çalışanından Adalet Bakanlığı’nın erişmek istediği güvenlik kamerası görüntülerini silmesini istediğini iddia etti.

Üç yeni suçlama, Trump’ın gizli belgeler davasındaki önceki 37 suçlamasına eklendi. Suçlamalardan biri kasıtlı olarak savunma bilgilerini saklamaktan, diğer ikisi ise adaleti engellemekle ilgilidir.

İddianameye göre, Trump’ın ulusal savunma bilgilerini kasıtlı olarak saklamakla suçlanması, “yabancı bir ülkedeki askeri faaliyetlere ilişkin bir belge” tutmakla ilgili.

Daha önce, CNN de dahil olmak üzere güvenilir Amerikan medyası, Trump’ın Temmuz 2021’de New Jersey’deki golf kulübünde yaptığı iki dakikalık bir görüşmede İran’a yönelik saldırı hakkında gizli bir Pentagon belgesi tuttuğunu söylediğini bildirdi./

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − 17 =