Nasrullah: Geçen yüzyılın en büyük olayı İran İslam inkılabının zaferiydi+video

Nasrullah: Geçen yüzyılın en büyük olayı İran İslam inkılabının zaferiydi+video

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Salı gecesi Muharrem’in ilk gecesinde Beyrut’un güney banliyölerinde yaptığı konuşmada, İran İslam İnkılabı’nın zaferini geçen yüzyılın en büyük olayı olarak değerlendirdi.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre  Seyyid Hasan Nasrullah, tüm Müslümanların Hicri kameri yeni yılını kutlarken şunları söyledi:

Geçen yüzyılın en büyük olayı, İran İslam İnkılabı’nın  zaferiydi.  İmam Humeyni’nin de buyurduğu üzere sahip olduğumuz her şeyi Aşura’dandır.

Nasrullah ayrıca Aşura hakkında şunları söyledi:

“Kerbela bize sabrı ve azmi, kuşatma ve zulmün üstesinden gelmeyi, çok sayıda düşman ve silahlarının gücü karşısında pes etmemeyi öğretti. Bu yıl aslında “Kerbela Mehdi (as)’a giden yolumuzdur” sloganını seçtik çünkü Kerbela bize görevimizi yapmayı, veliye fakihe itaat etmeyi, hakkı ve fedakarlığı desteklemeyi öğretti.”

Hizbullah Genel Sekreteri şunları da ekledi:

“Kerbela, çağın ve zamanın sahibinin yolunu açan, ona hakkıyla yardım eden nesiller yetiştirir. Bu dünyada adaleti tesis etmesinde, baskı ve isyanla mücadele etmesinde ona destek olurlar.”

Seyid Hasan Nasrullah konuşmasının sonunda Allame Şeyh Afif Nabulsi’nin kaybına değinerek “Bir bilim adamını, bir savaşçıyı, bir babayı ve kurucular neslinden büyük bir şahsiyeti kaybettik ve bu kayıptan dolayı ailesine ve dini ilmiye havzalarının  ileri gelenlerine ve akademisyenlerine başsağlığı diliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − one =