Beşar Esad: Doğu’ya yönelmek, Suriye politikasının temel ilkesidir

Beşar Esad: Doğu’ya yönelmek, Suriye politikasının temel ilkesidir

Suriye Devlet Başkanı, Batı’nın Asya ülkelerini kontrol etmesinin tek yolunun bu ülkeler arasında ihtilaf yaratmak olduğunu söyledi.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’ya göre Beşar Esad, dün Hindistan Dışişleri Bakanı Murid Haran ile Şam’da yaptığı görüşmede, “Doğu’ya yönelme ilkesi Suriye siyasetinin ana ilkelerinden biridir ve bu konu ekonomik ve siyasi meselelerle ilgili olmayıp Doğu’nun üzerine şekillendiği değer ve ilkelere dayanmaktadır.”dedi.

Hindistan’ın Doğu’nun da ana parçası olduğunu belirten Esad, Suriye ile Hindistan arasındaki ilişkilerin derin ve tarihi olduğunu belirterek,  “Suriye, Hindistan’ın Arap meseleleri ve Suriye’ye karşı savaş konusundaki  ilkeli tutumunu takdir  ediyor; Suriye’nin egemenliğini ve karar alma bağımsızlığını hedef alan bir savaş.” Şeklinde konuştu.

Hindistan-Suriye ilişkilerini tarihi ve sürekli gelişen  bir ilişki olarak değerlendiren Haran, iki ülke arasında kalkınma alanında iş birliğinin artırılması gerektiğini söyledi ve ekledi: Tıp ve eğitim sektöründe işbirliği yapmaya hazırız. Bu konu Suriye toplumunun çıkarınadır. Ekonomik alanlarda da işbirliğini genişletmek istiyoruz.

Suriye krizinin çözümünün bu ülke halkının elinde olması gerektiğini vurgulayan Hintli yetkili, Suriye’nin yeniden istikrara kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Şam ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkileri olumlu olarak değerlendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 5 =