FKİK işgal topraklarında yerleşim inşaatının devamını kınadı

FKİK işgal topraklarında yerleşim inşaatının devamını kınadı

Fars Körfezi İşbirliği Konseyi (FKİK) dışişleri bakanları işgal altındaki Filistin topraklarında devam eden yerleşim birimleri inşasını kınayan ve bunu BM Güvenlik Konseyi’nin 2334 sayılı Kararının açık bir ihlali olarak değerlendiren bir bildiri yayınladı.

Fars işbirliği Konseyi Riyad’daki genel sekreterlik merkezinde gerçekleştirilen konseyin periyodik toplantısının ardından, işgal altındaki topraklardaki yerleşim yapılarının durdurulması için uluslararası topluma müdahale çağrısında bulunan bir bildiri yayınladı.

Bildiride, Filistin milletinin davasının merkeziliğine ve Filistin ulusunun 1967’de işgal edilen tüm topraklar üzerindeki egemenliğine ve Doğu Kudüs merkezli bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına verdiği destek konusundaki kararlı tutumlarını bir kez daha vurgulandı.

Ayrıca bildiride Siyonist rejim yetkililerin ve yerleşimcilerin Mescid-i Aksa ve Filistin topraklarına art arda düzenlediği baskınları, Müslümanların duygularını ayaklar altına almayı, uluslararası hukukun, kutsal alanlarının tarihi ve hukuki durumunun açık bir ihlali olduğu da vurgulandı.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + 12 =