ABD Ordusu’na Ait Apache-64 Savaş Helikopteri Düştü

ABD Ordusu’na Ait Apache-64 Savaş Helikopteri Düştü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD Ordusunun en yeni helikopterlerinden Apache-64, bilinmeyen nedenlerle Washington eyaletindeki bir askeri üssün yakınında düştü.

Habere göre, ABD Ordusu, üç mürettebatın bulunduğu savaş helikopterlerinden birinin Washington eyaletinde bir eğitim uçuşu sırasında düştüğünü duyurdu.

ABD Ordusuna ait bir “Apache-64” helikopteri eğitim görevi sırasında düştü. Teknik uzmanlar hala kazaya neyin sebep olduğunu belirlemeye çalışıyor.

Bu helikopter, Cumartesi günü Washington eyaleti yakınlarında düşen en yeni Boeing Apache helikopterlerinden biriydi ve ABD Ordusu geçtiğimiz günlerde bu kazayı medyaya duyurdu. Savaş helikopteri, Washington’daki Yakima Eğitim Merkezi yakınlarında düştüğünde Lewis-McChord Hava Kuvvetleri Üssü’nden 16. Havacılık Tugayı’ndan iki asker ve bir pilot taşıyordu. Apache, Hellfire anti-zırh füzelerinin bir kombinasyonu ile birlikte 30 mm’lik bir topla donatılmıştır.

Bu, üç haftadan kısa bir süre içinde düşen ikinci ABD askeri helikopteridir. Bu kazanın ardından helikopterde bulunan pilot ve iki asker hastaneye sevk edildi. Geçenlerde Alaska’nın doğusunda bir eğitim görevinden dönerken 2 Apaçi helikopteri çarpıştı ve üç yolcu da öldü. Bu olay, Kentucky’de iki ABD Ordusu Kara Şahin helikopteri arasında dokuz kişiyi öldüren başka bir ölümcül çarpışmadan sadece birkaç hafta sonra meydana geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 − 4 =