Suriye Dışişleri Bakanı, Arap Birliği Toplantısına Katılmak Üzere Suudi Arabistan’a Gitti

Suriye Dışişleri Bakanı, Arap Birliği Toplantısına Katılmak Üzere Suudi Arabistan’a Gitti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suriye Dışişleri Bakanı, Arap Zirvesi’nin hazırlık toplantılarına katılmak üzere bir heyet başkanlığında Suudi Arabistan’a gitti ve bu  görüşmenin başarılı geçmesini temenni etti.

Arap ülkelerinin Suriye hükümeti ile ilişkileri geliştirme konusunda hız kazanmasının ardından Suudi Arabistan, Pazartesi günü öğleden sonra Cidde’deki Kral Abdülaziz Havalimanı’na gelen Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat’ı ağırladı.

Suriye heyeti, Arap Birliği’nden yıllarca uzak kaldıktan sonra dün Arap Birliği Zirvesi’nin ön toplantılarına katıldı. Cidde’de başlayan Arap Birliği Ekonomik ve Sosyal Konseyi’nin uzmanlar düzeyindeki ön toplantılarına Suriye Ekonomi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Ranya Ahmed katıldı.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, havaalanında yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Bu toplantının başlığı ortak Arap faaliyetidir. Biz, geçmişe bakmıyoruz, geleceğe bakıyoruz. Suudi Arabistan’da bulunmaktan dolayı mutluyuz ve bu görüşmenin başarılı geçmesini temenni ediyoruz. Arap kardeşlerimizle zorluklara karşı birlikte mücadele etmek için buradayız.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × two =