Arap Devletleri; Yasadışı Yabancı Güçlerin Suriye’den Çekilmesini Vurgudı

Arap Devletleri; Yasadışı Yabancı Güçlerin Suriye’den Çekilmesini Vurgudı

Acilnews’nis yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Ürdün, Suudi Arabistan, Suriye, Irak ve Mısır dışişleri bakanları, Ürdün’ün başkenti Amman’da bir araya gelerek Suriye’deki durumu değerlendirdi.

Habere göre, Ürdün Dışişleri Bakanlığı resmi sözcüsü Sinan el-Mecali yaptığı açıklamada: ‘Bu toplantı, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde gerçekleştirilen Fars Körfezi İşbirliği Konseyi üyesi ülkeler ile Ürdün, Irak ve Mısır’ın istişare toplantısının devamı niteliğindedir.’

Amman toplantısının sonunda Ürdün, Suriye, Suudi Arabistan, Irak ve Mısır dışişleri bakanları tarafından bir açıklama yapıldı ve bu açıklamada, her türlü terörizme ve örgütlerine karşı kapsamlı bir mücadele stratejisi oluşturmak için Şam, yararlanıcı ülkeler ve Birleşmiş Milletler ile işbirliği vurgulandı.

Açıklamada, Suriye’deki silahlı ve terörist grupların varlığına son verilmesi, Suriye’nin iç işlerine yabancı müdahalesinin durdurulması ve bu ülke ile sınır güvenliğine ilişkin güvenlik sorunlarıyla mücadele etmek için pratik önlemler alınması konusunda anlaşma sağlandığı vurgulandı.

Bu toplantıya katılanlar, Suriye’nin birliğini, bütünlüğünü ve egemenliğini korumak, Suriye milletinin isteklerini yerine getirmek ve bu ülkenin terörden kurtuluşu için siyasi bir çözüm bulunmasının yanı sıra tüm yasadışı yabancı güçlerin Suriye’den geri çekilmesi gerektiğini vurguladılar.

Ayrıca önceliğin Suriye’deki krizi ve bu ülkede ölümlere ve yıkıma neden olan her şeyi sona erdirmek olduğunu vurguladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × five =