Yemenli Yetkili: Amerika Bölge Barışına Karşıdır

Yemenli Yetkili: Amerika Bölge Barışına Karşıdır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere öre; Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı Mehdi El-Maşat, ABD liderliğindeki Suudi-BAE koalisyonunun sekiz yıllık saldırganlığının bu ülkenin yıkımına ve bölgenin istikrarsızlığı neden olduğunu vurguladı.

El-Maşat, Yemen devriminin liderine ve bu ülke halkına Ramazan Bayramı münasebetiyle gönderdiği tebrik mesajında, Suudi heyetiyle yürütülen müzakerelere ilişkin şunları söyledi: Umman’ın arabuluculuğunda gerçekleştirilen bu müzakerelerde , özgürlük ve bağımsızlık gibi meşru haklarına bağlı kalmakta ısrar ettiler, savaşı durdurmayı, iptal etmeyi, kara, deniz ve hava ablukasını ve çalışanların maaşlarının petrol ve gaz gelirlerinden ödenmesini vurguladıklarını bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan ve Umman’dan resmi heyetler, Yemen’deki esir değişimi ve ateşkes olayını araştırmak üzere Sana’a geldi.

Bu, Suudi heyetinin Yemen’e karşı Şubat 2014’te başlayan ve Yemen ulusunun birçok kayıp ve zayiat vermesine neden olan topyekun savaşın başlamasından bu yana Sana’a yaptığı ilk ziyaretti.

Bu savaş yüz binlerce Yemenliyi öldürdü ve ülke ekonomisine on milyarlarca dolara mal oldu.

Bu Yemenli yetkili, Amerika’nın bu müzakerelerdeki yıkıcı rolünü eleştirirken şunu vurguladı: Amerika barış çabalarını boşa çıkarmaya çalışıyor ve insani vakaların çözülmesini istemiyor. Amerikan baskısına boyun eğmek Riyad’ın ve bölgenin çıkarına değil. Bu baskılara boyun eğmek saldırgan ülkelere zarar verecek ve sonucu yıkım ve istikrarsızlık olacağını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × three =