İslami Cihad: Kudüs Savaşı Bölgesel Bir Savaştır

İslami Cihad: Kudüs Savaşı Bölgesel Bir Savaştır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin İslami Cihad hareketinin ulusal ilişkiler başkanı Halid El-Batş; Siyonist rejimle savaşın her zaman devam ettiğini ve asla bitmeyeceğini söyledi.

Habere göre, Halid El-Bataş, İslami Radyo ve Televizyon Birliği’ne verdiği röportajda, işgal altındaki Kudüs rejimiyle çatışma davasının asla kapanmayacağını ve daha fazla çatışmanın yolda olduğunu söyledi.

Bu söyleşide, yaklaşan Dünya Kudüs Günü münasebetiyle, Uluslararası Kudüs’ü başlatan İran İslam Cumhuriyeti’nin yanı sıra Suriye, Lübnan, Irak ve Yemen direnişini ve Filistin davasının destekçilerini tebrik etti ve bu günün Kudüs’ün yardımı ve düşmanla yüzleşmek ve onunla savaşma günü olduğunu söyledi.

Halid el-Bataş, Batı Şeria’nın Kudüs için bir kalkan olduğunu söyledi: “Kudüs, Müslümanlar için bir inançtır, çünkü ‘Kudüs bize aittir, başka kimsenin değildir”.

Halid el-Bataş, Kudüs’ü Müslümanların siyasi ve dini kıblesi, çatışmaların merkezi ve İslam ümmetinin şeref ve haysiyetinin bir simgesi olarak değerlendirdiğini ve Batı Şeria için de şunları söyledi: ”Cenin’de Paskalya günlerinde düzenlenen saldırı dalgası, Tulkarem ve Nablus’ta yeni bir şekil alarak Kudüs’ün alınıp satılamayacağını gösteriyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 3 =