İran’dan BM’ye Filistin Çağrısı

İran’dan BM’ye Filistin Çağrısı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Uluslararası Kudüs Günü arifesinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha ve İslam dünyasının dışişleri bakanlarına ayrı ayrı mesajlar gönderdi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e gönderdiği mektupta Filistin’de yaşanan son gelişmelerden dolayı endişe duyduğunu dile getirdi.

İran Dışişleri Bakanı mektubunda, Siyonist rejimin Filistin halkına karşı cinayet, tutuklama gibi suç teşkil eden eylemlerini uluslararası hukuka aykırı olarak nitelendirdi ve Siyonist rejimin Filistin halkına karşı şiddet uygulaması ve onların yaşam hakkı, kendi kaderini belirleme, yaşam ve çalışma hakkını ihlal etmesini şiddetle kınadı.

Emir Abdullahiyan aynı zamanda uluslararası kuruluşlarının bu konudaki sessizliğini kınayarak, Siyonist rejimin eylemlerinin durdurulması gerektiğini vurguladı ve bölgede istikrarın hâkim olmasının tek yolu Filistin’in işgaline son verilmesi olduğunu belirtti.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − nine =