Sana’a: ABD Barış Güverci Değil, Yemen’deki Savaşın Ortağıdır

Sana’a: ABD Barış Güverci Değil, Yemen’deki Savaşın Ortağıdır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanı, Amerika’nın bu ülke halkına karşı yürüttüğü savaş konusundaki ikiyüzlülüğünü sert bir şekilde eleştirirken, Washington’un barış güvercini olmadığını belirtti.

Yemen’deki kriz 9. yılına girerken, Amerikalı ve Batılı yetkililer uyguladıkları insanlık dışı yaptırımların Yemen halkı üzerindeki etkisini de göz ardı ederek bu ülkede barış talep ediyor.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanı Hişam Şeref, bu ülkelerin boş sözlerine cevaben şunları söyledi: “Yemen’de barış talep eden ülkeler niyetlerinde dürüst olmalı ve bu alanda pratik adımlar atmalı.”

Hişam Şeref, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Bu ülkeler 9 yıldır devam eden saldırganlığı ve ablukayı kınamalı, saldırgan ülkelere silah vermeyi ve askeri uzmanlar göndermeyi bırakmalıdır. Ayrıca özellikle maaşların ödemesi ve San’a havaalanı ile Hudeyde limanının yeniden açılması dahil insani konularda ilerleme sağlamaları için bu ülkelere baskı yapmalıdır.”

Yemenli yetkili, ABD Başkanı Joe Biden’ın Yemen’de kalıcı barışa yönelik iddialarını eleştirerek şöyle dedi: “Biden’ın son açıklamaları ve Yemen’de kalıcı barış isteği, Amerika’nın pratik eylemleriyle tutarlı değil. Çünkü Yemen’e karşı savaş halinde olan saldırgan ülkelere kılıf sağlıyor”

Yemen Dışişleri Bakanı, Amerikalıların Yemen savaşında sorumluluktan kaçtığını, Washington’u Yemen savaşına ve ablukasına ortak olarak gördüklerini belirterek, “Bu abluka modern tarihin en büyük insani krizine neden olmuştur. Amerika kendini bir barış güvercini olarak göstermeye çalışıyor.” diye belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 4 =