ABD: Esad İle İlişkileri Asla Normalleştirmeyeceğiz

ABD: Esad İle İlişkileri Asla Normalleştirmeyeceğiz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkenin Esad rejimi ile ilişkilerini asla normalleştirmeyeceğini ve hiçbir ülkeyi buna teşvik etmeyeceğini açıkladı.
Habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, ülkenin Esad rejimi ile ilişkilerini asla normalleştirmeyeceğini ve hiçbir ülkeyi bunu yapmaya teşvik etmeyeceğini duyurdu.

Amerikan yayını Politico daha önce bir haberinde bazı eski Amerikalı yetkililerin bir mektupta Joe Biden yönetiminden Suriye’nin Arap ülkeleriyle ilişkilerinin yakınlaşmasını engellemesini istediğini yazmıştı.

Politico’nun haberinde, bir grup eski Amerikalı yetkili, araştırmacı ve uzmanın mevcut yönetime bir mektup göndererek, ülkelerindeki yetkililerden Suriye’nin Arap ülkeleriyle ilişkilerinin yakınlaşmasını önlemek için daha fazlasını yapmalarını istediğini yazdı.

27 Mart Pazartesi günü ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’e gönderilen bir mektupta şöyle deniyordu: Şam rejimiyle koşulsuz normalleşme kaçınılmaz değil; Bu rejimle normalleşmeye karşı çıkmak sadece sözle yetmez. Sessiz onay dar görüşlü ve bölgedeki güvenlik ve istikrar umutlarına zarar veriyor.

Mektubu imzalayanlar, Biden yönetiminin Suriye’ye yönelik politikalarından duydukları endişeyi dile getirdiler ve yabancı hükümetlerden IŞİD üyesi olduğundan şüphelenilen binlerce tutukluyu geri göndermeleri ve Suriye’ye insani yardımın taşınması için alternatif bir plan hazırlamaları için daha fazla baskı talep ettiler.

Bu mektuba imza atanlar arasında CENTCOM’un eski komutanı Kenneth McKenzie, Beyaz Saray’ın eski Suriye ve Suriye büyükelçilerinden Frederick Hoff, James Jeffrey ve Joel Rayburn gibi isimler yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × two =