Yeni Yıldan Şuana Kadar 88 Filistinli Şehit Oldu

Yeni Yıldan Şuana Kadar 88 Filistinli Şehit Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Sağlık Bakanlığı, 2023 yılının başından bu yana işgal altındaki toprakların farklı noktalarında 88 Filistinlinin şehit olduğunu açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, yıl başından (2023) bugüne kadar 88 Filistinlinin Siyonist güçler tarafından şehit edildiğini ve bu şehitler arasında 17 çocuk ve 1 kadın olduğunu açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı şehit sayısını ayrı ayrı açıkladı:

Cenin vilayetinden 35, Nablus’tan 21, El Halil’den 7, Kudüs’ten 6, Eriha ve Ağvar’dan 5, Kalkilye’den 5, Ramallah ve Bize’den 3, Gazze Şeridi’nden 2, Beytüllahim’den 1 şehit, Selefi’den 1 şehit ve Tubas’tan 1 şehit.

İşgal altındaki topraklarda, özellikle Batı Şeria’da bugünlerde şartlar çok özel. Filistinli savaşçılar, Siyonistlerin sayısız cinayetlerine her türlü yöntemle karşılık vermekte, bu durum gaspçı Siyonistler için çok zor şartları yaratmaktadır.

Bundan önce Siyonistler sadece işgal altındaki toprakların güneyinde ve Gazze bölgesinde Filistinlilere karşı savaş içindeydiler, ama şimdi Filistin’in doğusundaki Batı Şeria’da gençlerinde silahlanması nedeniyle cinayetkar Siyonistleri rahat bir gece uykusundan mahrum bırakmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × four =