Suudi Dışişleri Bakanı: İranlı Mevkidaşımla Görüşmeyi Sabırsızlıkla Bekliyorum

Suudi Dışişleri Bakanı: İranlı Mevkidaşımla Görüşmeyi Sabırsızlıkla Bekliyorum

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal Bin Ferhan, Eşarku’l-Avsat gazetesine verdiği demeçte; İranlı mevkidaşı ile varılan anlaşmaya dayanarak yapacağı görüşmeyi sabırsızlıkla beklediğini duyurdu.

Önümüzdeki iki ay içinde iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlaması için hazırlık yaptığımızı ve gelecekte karşılıklı gezilerimizin olması doğal olduğunu vurguladı.

Bin Ferhan, bu sohbette Eşarku’l-Avsat muhabirinin kendisine sorulan sorusunu yanıtladı: “Suudi Arabistan ile İran arasındaki anlaşmayı ilan ettikten ve iki ay içinde diplomatik ilişkileri yeniden başlatmayı ve büyükelçilikleri yeniden açmayı kabul ettikten sonra, Suudi Arabistan’ın böyle bir anlaşmadan doğrudan çıkarları nelerdir? Bu, bölgenin siyasi, ekonomik ve iltihaplı vakalarında bölgenin yeni bir aşamaya girdiğini mi gösteriyor?”

Bin Ferhan da cevap şöyle verdi: “Uluslararası ilişkilerin ilke ve temeli, ülkeler arasında diplomatik ilişkilerin varlığına dayanmaktadır. Geniş dinî, kültürel, tarihi ve medeniyetsel ilişkileri paylaşan iki komşu ülke Suudi Arabistan ve İran İslam Cumhuriyeti büyüklüğünde olunca bu konunun önemi kat kat artıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + thirteen =