Siyonist Rejime, İran- Arabistan Şoku

Siyonist Rejime, İran- Arabistan Şoku

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran ile Suudi Arabistan arasında imzalanan anlaşma, Siyonist rejim için büyük bir şoka neden oldu.

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasına ilişkin anlaşmanın duyurulması Siyonistleri memnun etmemiş gibi görünüyor. Siyonist bir gazete bu anlaşmayı açıkladıktan sonra şöyle yazdı: “Riyad ile Tahran arasındaki ilişkileri yeniden tesis etme anlaşması Tel Aviv’in durumunda bir “tüf” ile sonuçlanacak.”

Bu anlaşma, İsrail’in şu anda İran’a karşı güvenilir bir askeri seçeneğe sahip olmadığına ikna olmuş görünen Suudi Arabistan’ı da içeren İbrahim anlaşmasının kapsamını genişletme çabalarını yoğunlaştırabilir.

Yediout Aharanot, analizinde şunları yazdı: İran ile Suudi Arabistan arasında Cuma günü Çin’in arabuluculuğunda imzalanan ve iki ülke arasında Ocak 2016’dan bu yana kopan ilişkilerin yeniden başlamasına yol açan bir anlaşma imzalandı. Her şeyden önce dramatik bir adım, Amerika liderliğine olan güvensizliği ifade ediyor ve aynı zamanda Suudi Arabistan’ın İran’ı tecrit etme görüşüne olan güvensizliği ifade ediyor.

Bu arada Beyaz Saray, Suudilerin müzakereler sırasında Amerika Birleşik Devletleri’nin İran’la ilişkileri yeniden başlatmasına izin verdiğini ancak Amerika Birleşik Devletleri’nin bu sürece doğrudan katılmadığını açıkladı.

Aikhner, aşağıdaki analizde şunları söyledi: “Görünüşe göre Netanyahu çabalarının boşa çıktığını düşünüyor çünkü onun dünya görüşü siyah ya da beyaz: ya İran’ın yanındasın ya da İran’a karşısın. İsrail, Suudi Arabistan’a İran’a karşı kampında bir çocuk gözüyle bakıyordu ve İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki sihirli gizli bağların sırrı buydu. Arabistan ayrıca İsrail’i İran’a karşı bir müttefik olarak görüyor – bir tür sigorta poliçesi olarak. Nitekim özellikle Tahran’da Riyad ile Tel Aviv arasında hararetli bir hareket yaşandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + 16 =