Katar Eski Başbakanı: Hiçbir Ülke İran’la Savaş İstemez

Katar Eski Başbakanı: Hiçbir Ülke İran’la Savaş İstemez

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Katar’ın eski başbakanı, hiçbir ülke İran’la savaş peşinde koşmaz.

Habere göre, Katar’ın eski Başbakanı Şeyh Hamed bin Jassim bin Jaber El Thani, hiçbir ülkenin İran’la savaş peşinde olmadığını söyledi.

Bu eski Katarlı yetkili, Bloomberg ile yaptığı röportajda şunları söyledi: “Eğer zorluklarımız varsa ve İran’ın ilk düşmanımız olduğu konusunda hemfikirsek, bu konuyu nasıl ele almalıyız?” Bununla doğrudan müzakere yoluyla yüzleşmek istiyor muyuz? Ya da savaş yoluyla, ki bu elbette kimse savaş aramıyor çünkü bu seçenek bizim çıkarımıza değil.”

Bu eski Katarlı yetkili, “Benim için ilk korku İran değil. Bizim için ilk korku bölge ve nasıl davrandığımızdır.”

Ülkeler arasındaki anlaşmazlıkların medeni bir şekilde çözülmesi gerektiğini de kaydetti. Katar’ın eski başbakanı, “Sevincimizi, hüsranımızı ve öfkemizi kontrol edebileceğimizi düşünüyorum. Belli bir ülke ile farklılıklarımız olduğunu çok güzel söyleyebiliriz ama bu farkın medeni bir şekilde tartışılması gerekiyor.”

Gerginliğe karışan taraflar arasında güçlü bir arabulucu olarak ortaya çıkan Katar’ın bu süreci kontrol altına alması gerektiğine işaret ederek, “Tamam, İran ile bir sorunumuz var” demesi gerektiğine işaret etti. Onlarla oturup detayları konuşacağız ve bir çözüme varacağız çünkü Körfez bölgesinde İran, Irak ve İşbirliği Konseyi ülkeleri ile uyum içinde yaşamamız gerektiğine inanıyorum.

Böyle bir yaklaşımın pek çok yönden faydalı olacağını söyleyen eski başkan, “Bunu yapabilirsek, sadece barış için değil, ticaret, iş dünyası ve ekonomi için de büyük bir başarı olur” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 9 =