ABD Nükleer Üssünün Komutanları Görevlerinden Alındı

ABD Nükleer Üssünün Komutanları Görevlerinden Alındı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD Hava Kuvvetleri personeli Minot nükleer üssüü yönetememesi nedeniyle nükleer üssün komutanı da dahil olmak üzere birkaç komutanı görevden aldı.

Habere göre; ABD Hava Kuvvetleri, aralarında Kuzey Dakota’daki Minot nükleer üssünden iki komutanın da bulunduğu 6 komutanı personel bu üssü yönetemedikleri gerekçesiyle görevden aldı.

American Military News’e göre, ABD Hava Kuvvetleri’nden alıntı yaparak, bu 6 komutanın kendilerine verilen görevleri yerine getirme yeteneklerine olan güvenlerini kaybetmeleri nedeniyle komuta pozisyonlarından çıkarıldığı bildirildi.

ABD Hava Kuvvetleri sözcüsü ayrıca, “Bu önlemler, ülkenin nükleer misyonunu desteklemek için çok yüksek standartları sürdürmek için gerekliydi” dedi.

Minot Hava Kuvvetleri Üssü, Amerika Birleşik Devletleri’nde 150 nükleer bombanın depolandığı üç nükleer tesisten biridir. Bir ABD nükleer üssündeki iki üst düzey subay da dahil olmak üzere altı komutanın kovulması, emekli bir Hava Kuvvetleri istihbarat subayının hava üssünden yüzlerce çok gizli ve gizli belgeyi yasadışı bir şekilde eve götürdüğünü itiraf etmesinden bir aydan kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + 12 =