Netanyahu’nun Koalisyonunda İlk Çatlak

Netanyahu’nun Koalisyonunda İlk Çatlak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Binyamin Netanyahu’nun kabinesindeki koalisyon ortağı Noam partisinin lideri Avi Maoz, başbakanlıktaki görevinden istifa etti.

Habere göre, Noam partisi lideri Avi Maoz, istifasını Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya sundu ve görevine son vereceğini duyurdu. Başbakanlıkta Bakan Yardımcısı olarak devam etmiyecek ve kabine koalisyonu üyesi olarak da görevine devam etmeyecek.

Siyonist medya, Maoz’un koalisyon hükümetinden istifa etmesinin sebebinin, kendi görüşünü uygulamak için yeterli güce ve etkiye sahip olmamasını protesto etmek olduğunu duyurdu.

Noam partisi başkanı istifasıyla ilgili olarak, “Maalesef Yahudi ulusal kimliğine ait olanlarla ilgili koalisyon anlaşmasını uygulamaya yönelik ciddi bir niyetin olmadığını anladım” dedi.

Dindar ve aşırılık yanlısı Noam partisi, Siyonist yerleşimcilerin ulusal-dini hareketine bağlıdır ve siyonist rejimin Parlamentosunda bir sandalyeye sahiptir.

Maoz’un istifası, Netanyahu’nun koalisyon kabinesinin duvarındaki ilk çatlak oldu ve Itmar Ben Goyer liderliğindeki Yahudi Gücü partisinin açıklamalarının da Netanyahu’nun endişelerini artırdığı bir durumda gerçekleşti; Benguir yaptığı açıklamada, bu kabinenin Filistinlileri elinde tutma politikasını sürdürmesi halinde istifa edeceği tehdidinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − 13 =