Riyad: İran’ın İnsansız İHA’ları Konusunda Uyarıda Bulunmuştuk

Riyad: İran’ın İnsansız İHA’ları Konusunda Uyarıda Bulunmuştuk

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suudi Dışişleri Bakanı Faysal Bin Farhan yaptığı konuşmada; bu ülkenin daha önce İran’ın insansız hava araçları konusunda uyardığını ve şimdi bu insansız hava araçlarının Ukrayna’yı hedef aldığını söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal Bin Farhan Cumartesi günü Riyad’ın Washington ile ilişkilerinde ulusal çıkarlarını gözettiğini vurguladı.

Suudi Dışişleri Bakanı ayrıca, bu ülkenin bazı konularda Washington ile görüş ayrılıkları olduğunu ve bunun apaçık bir konu olduğunu söyledi.

Ukrayna’daki savaşa atıfta bulunan Bin Farhan, “İşbirliği Konseyi’nin pozisyonu birleşti ve Ukrayna’daki krizi çözmek için diyaloğu destekliyoruz. Daha önce İran insansız hava araçları konusunda uyarmıştık ve bu insansız hava araçları şimdi Ukrayna’yı hedef alıyor” dedi.

Suudi Dışişleri Bakanı, ülkenin Rusya ile ilişkilerinin iyi olduğunu ve bu konunun diyalog kapılarının herkese açık tutulması açısından faydalı olduğunu sözlerine ekledi.

Bin Farhan, İran’ın nükleer programına da değinerek, “Nükleer anlaşmaya geri dönmek istiyoruz, ancak kapsamlı bir vizyonla ve Körfez ülkelerinin de buna katılmasını istiyoruz” dedi.

Siyonist rejim, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu müfettişlerinin nükleer cephaneliğini denetlemesine izin vermemesine rağmen, şu anda Batı Asya bölgesindeki tek nükleer silah sahibidir. Tel Aviv rejiminin nükleer cephaneliğinde en az 100 nükleer savaş başlığı bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 3 =