El Husi: Tekfirci Gruplar Amerika ve Müttefikleri Tarafından Oluşturuldu

El Husi: Tekfirci Gruplar Amerika ve Müttefikleri Tarafından Oluşturuldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ensarullah hareketinin lideri Abdulmelik El-Husi, Ensarallah hareketinin kurucusu Seyid Hüseyin bin Bedr el-din El-Husi’nin şehadet yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, Amerikalılar ve müttefikleri ülkelerinin egemenliğini ihlal ettiğini ve büyükelçilerin ülkenin her konusuna müdahale ettiğini berlitti.

Amerikalılar, bu milletlere ağır darbeler indirmek için milletlerin üzerine paralı askerler ve cahiller saldırdığını bildirdi.

Tekfirci grupların ABD, İsrail rejimi ve Batılı ülkeler tarafından oluşturulduğunu değerlendiren El Husi “Düşmanlar siyasi krizler yaratarak bu krizleri istismar ederek milletleri işgal etmekte, onları inşa ve ilerleme yolundan uzaklaştırmaktadırlar” dedi.

Ayrıca El-Husi, Düşmanların birçok İslam ülkesinde yüzbinlerce insanı askeri saldırılarla öldürdüğünü belirtti.

Amerikalılar ve Batı, uyuşturucuyu Arap ve İslam toplumlarında yaymaya çalışıyor, böylece bu tür maddeler tüketicilere ulaşsın ve gençliği yozlaştırsın.

Amerikalıların yerli ve tarımsal üretime zarar verme ve ülkelerin kendi kendine yeterli olmalarını engelleme çabalarına da işaret ederek, “Ülkelerimizin kendi ürünlerinin ve mallarının üreticisi olmasını istiyorlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 3 =