Depremde Yanımızda Olan Ülkelere Teşekkür Ediyoruz

Depremde Yanımızda Olan Ülkelere Teşekkür Ediyoruz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suriye Devlet Başkanı, ülkeye yardım eden ülkelere teşekkür ederken, bu felaketin ölçeğinin Suriye’nin kapasitesinin çok ötesinde olduğunu söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, depremle ilgili yaptığı konuşmada, bu tür trajedilerden sonra vatana sahip çıkmak gerektiğini vurguladı.

Esad’ın Suriye halkı arasında bu konuda derin bir anlayış olduğunu ve savaşın Suriye’nin ulusal kaynaklarının büyük bir kısmının tahrip olmasına ve tesislerini zayıflatmasına neden olmuşsa da bunun bir deneyim olacağını bildirdiğini aktardı. Bu ülke halkı ile birlikte depremin erken saatlerinde hızlı hareket ettiler. Bu depremde Suriye’nin yanında olan ülkeleri takdirle karşıladıklarını belirttiler.

Bu felaketin büyüklüğünün Suriye’nin kapasitesinin çok üzerinde olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: Devlet kurumlarının, sivil toplumun ve gönüllülerin hızlı müdahalesi bu zayıflıkları telafi etti. Yurt dışında yaşayan çok sayıda yardımcı ve Suriye uyruklu vatandaş, Suriye kuşatmasını kırmaya ve depremden etkilenen kardeşlerine mümkün olduğunca yardım etmeye çalıştı.

Daha önce depremin ardından televizyondan yaptığı ilk açıklamada Esad, depremin olduğu bölgeleri ziyaret ederken gazetecilere verdiği demeçte, Batılı ülkelerin insanlık durumunu umursamadığını söylemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × five =