Devrim Lideri: İran Halkına Tanzimi Gerekli Görüyorum

Devrim Lideri: İran Halkına Tanzimi Gerekli Görüyorum

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bu yıl 22 Behmen’i tarihi bir gün olarak değerlendiren İran İslam İnkılabı Lideri “Bugün ülkenin dört bir yanında insanlar kelimenin tam anlamıyla bir destan yazmışlardır ve ben İran halkına tanzimi gerekli görüyorum” dedi.

Habere göre, Doğu Azerbaycan halkıyla bir araya gelen Ayetullah Hameney, bu yılki 22 Behmen törenlerinde İran halkının katılım yoğunluğuna vurgu yaparak “22 Behmen’in cumartesisi, tarihi bir cumartesi ve tarihi bir 22 Behmen’di ve ülkenin dört bir yanında insanlar tam anlamıyla bir destan oluşturdular” dedi. 

Ülkenin dört bir yanından insanların hep birlikte seslerini yükseltmesini değerli bulduğunu belirten Devrim Lideri “Tüm bu propaganda, muhalefet ve halkın tüm varlığıyla hissetiği bu sorunlar, düşmanın kışkırtmaları, ülkenin bazı bölgelerindeki soğuk hava, bütün bunlar İran halkının inanç ve basireti tesiri altında görmezden gelinmiş ve halkın bu toplanması pek çok hakikati ortaya çıkarmıştır” dedi. 

Tebrizliler Kum ayaklanmasını ulusal bir ayaklanma ve toplumsal bir olaya dönüştürdüler. Sistem o kadar bozulmuştu ki, tankları sokağa çıkardılar, katliam yaptılar insanları öldürdüler. Ama Tebriz halkı geride durmadı. Can verdiler, kan verdiler, dik durdular, slogan attılar Kum ayaklanmasını ulusallaştırdılar. Fedakârlık sesleri bütün ülkede duyuldu ve bütün ülkeye yayıldı ve bir yıldan kısa bir süre sonra monarşinin otokratik yönetimi devrildi. Tarih yazmak budur.  İran’ın özgürlük bayrağı Tebriz halkının elindedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five + 19 =