Hatay’da 26 yaşındaki Emine Akgül 202 saat sonra enkazdan çıkartıldı

Hatay’da 26 yaşındaki Emine Akgül 202 saat sonra enkazdan çıkartıldı

Türkiye nefesini tuttu, deprem bölgesindeki enkazlardan gelecek olan iyi haberi bekliyor. Depremin ağır yıkıma yol açtığı Hatay’da yapılan arama kurtarma faaliyetlerinde 202 saat sonra umutları yeşerten bir kurtuluş hikayesi daha geldi. Antakya’da depremin yıktığı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir enkazdan 26 yaşındaki Emine Akgül isimli vatandaş sağ olarak çıkartıldı. Depremin 9’uncu gününde çıkartılan genç kadın ilk müdahalenin ardından ambulansa bindirilerek hastaneye sevk edildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesindeki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde ağır yıkıma yol açtı.Binlerce binanın yıkıldığı bölgede arama kurtarma faaliyetleri facianın 9’uncu gününde sürüyor.  Kahramanmaraş’ta 17 yaşındaki Muhammed Enes ve 20 yaşındaki Abdülbaki Yeninar depremin 198. saatte 8 katlı Pınar apartmanının enkazından sağ olarak çıkartıldı. Türkiye bu haberler umutlu bekleyişini sürdürürken aynı dakikalarda bu sefer Adıyaman’da 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin‘in enkazdan kurtarıldı.

202 SAAT SONRA GELEN UMUT

Ekiplerin zamanla yarıştığı enkazlardan bir kurtuluş hikayesi daha geldi. Hatay’ın Antakya ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir enkazdan, depremin 202. saatinde sevindiren haber geldi. 26 yaşındaki Emine Akgül, depremin 9’uncu gününde ekiplerin çalışmaları sonucunda enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Akgül, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

KAYNAK: Tgrthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + 3 =