Suudi Arabistan, Siyonist Rejiminden Gaz Alacak

Suudi Arabistan, Siyonist Rejiminden Gaz Alacak

Ailnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Riyad, Kahire ve Tel Aviv, Siyonist rejimden Suudi Arabistan’a ortak bir gaz tedarik projesi üzerinde istişare yapıyorlar.

Habere göre, Siyonist gazete Globes, Mısır ve Suudi Arabistan ülkelerinin işgal altındaki topraklardan Suudi Arabistan’a gaz alıp nakletmek için Tel Aviv rejimiyle istişare halinde olduğunu bildirdi. Siyonist rejim tarafından işgal edilen Akdeniz’deki gaz sahalarından çıkarılan gazın Mısır üzerinden Suudi Arabistan’a taşınmasıdır.

Globes gazetesi, bu plana göre, Kızıldeniz ve Akabe Körfezi kıyılarında inşa edilen Neom projesi ve diğer projelere gaz sağlamak için doğalgaz hatlarının Akabe Körfezi’nden geçerek Suudi Arabistan’a gireceğini açıkladı.

Suudi Arabistan’ın Siyonist rejimi tanımadığı ve aralarında resmi diplomatik ve ticari ilişkilerin bulunmadığı ve Suudi hükümetinin “İbrahim Anlaşması” olarak bilinen uzlaşma anlaşmalarına katılmadığı, ancak güvenlik konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Bu bağlamda bir süre Riyad’da yaşayan İsrailli gazeteci “Enrique Zimmerman” geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında Suudi Arabistan ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin yakınlaşacağını itiraf etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − 5 =