ABD Dışileri Bakanı, İsrail’e Kritik Bir Zamanda Gitti

ABD Dışileri Bakanı, İsrail’e Kritik Bir Zamanda Gitti

Ailnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken işgal altındaki Kudüs’te Siyonist rejimin Savaş Bakanı Yoaf Gallant ile görüştü.

İşgal altındaki topraklarda tırmanan gerilimin ve şehitlik operasyonlarının yükselişinin gölgesinde, Siyonist rejimin Savaş Bakanı, ABD Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede İsrail’e “kriz anında” geldiğini söyledi. İki taraf güvenlik işbirliğini, Tel Aviv’in askeri zorluklarını ve bölgesel ilişkilerin derinleştirilmesini ele aldı. Bu toplantıda Washington’un Tel Aviv’e askeri desteği için Blinken’e teşekkür etti.

Bu görüşmede Siyonist rejimin Savaş Bakanı Blinken’e şunları söyledi: “İsrail’e seyahatiniz kritik koşullarda yapıldı ve düşmana ve bölgedeki ortaklarımıza açık bir mesajdır.”

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, geçtiğimiz günlerde bölgeye yaptığı olağan gezi sırasında işgal altındaki topraklara girdi. İşgal altındaki Filistin’e vardıktan sonra, Başbakan Binyamin Netanyahu ve diğer üst düzey Tel Aviv yetkilileri de dahil olmak üzere bu rejimin üst düzey yetkilileriyle bir araya geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 + fifteen =