Bahreyn’de 3 Gence Hapis Cezası

Bahreyn’de 3 Gence Hapis Cezası

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bahreyn’de El Halife rejimi, 3 genci 3 yıl hapis cezasına çarptırdığını duyurdu.

Bahreyn basınında yer alan haberlere göre, El-Dıraz bölgesinden Muhammed Habib Badav, Ahmed Abdullah Marhon, Hasan Muhammad Muslim, Huseyin İsa Aborvais için hapis cezası verilmesine ek olarak, diğer üç genç çocuk da cezaya çarptırıldı.

El Halife rejimi mahkemeleri gıyaben 7 genci müebbet hapis, 2 genci 5 yıl ve 3 genci siyasi faaliyet suçlamasıyla 3 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bu haberin yayınlanmasının ardından birçok aktivist ve medyacı 3 çocuğa yöneltilen bu suçlamalarla dalga geçerek bu çocukların El Halifa cezaevlerinde en temel haklarından mahrum bırakıldığını ilan etti.

El-Halifa ajanları tarafından tutuklanan 14 yaşından küçük çok sayıda Bahreynli genç, çocuk hapishanesinden çocuk mahkum olarak kabul edilen haklarında verilen cezaların verileceği ceza hapishanesine nakledilecek

Küçük çocuklar ve gençler Bahreyn’de gözaltına alındıklarında diğer yetişkin mahkumlar gibi muamele görüyorlar ve hatta fiziksel işkenceye, zihinsel tacize ve aşağılamaya maruz kalıyorlar. Bazıları tıbbi ve eğitimsel bakıma ilişkin doğal haklarından mahrum bırakılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − thirteen =