Uluslararası Af Örgütü, Suudi Kadın Aktivistin Derhal Serbest Bırakılması İstedi

Uluslararası Af Örgütü, Suudi Kadın Aktivistin Derhal Serbest Bırakılması İstedi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Uluslararası Af Örgütü, Suudi rejimin attığı tweet’leri nedeniyle 34 yıl hapis cezasına çarptırılan Şii aktivist Salmi El-Şahab’ı derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakma çağrısında bulundu.

Haberde, Uluslararası Af Örgütü, Suudi Arabistan’daki tutukluluğunun ikinci yıldönümünde bir kez daha Salmi El-Şahab’ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Bu kuruluş yayınladığı bildiride: ”Suudi aktivist ve doktora öğrencisi Salmi El-Şahab’ın kadın haklarını destekleyen tweet’leri nedeniyle hapse atılmasının üzerinden 2 yıl geçti. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’den Salmi’nin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını ve cezasının iptal edilmesini istedi.”

İngiltere’de yaşayan 34 yaşındaki Salmi El-Şahab, iki çocuk annesi, diş hekimi ve Leeds Üniversitesi’nde doktora öğrencisi.

Suudi rejimi, Ocak 2021’de tatil için Suudi Arabistan’a döndüğünde onu tutukladı ve hücre hapsine koydu. Ağustos 2022’de Salmi, Şii olduğu için saldırıya uğradığını ve hakarete uğradığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 + seventeen =