İran: Nükleer teknoloji bizim vazgeçilmez hakkımızdır

İran: Nükleer teknoloji bizim vazgeçilmez hakkımızdır

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun kural ve standartlarına göre nükleer teknolojinin İran’ın vazgeçilmez hakkı olduğunu vurguladı.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, nükleer bilim adamlarının şehadet yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, nükleer şehitlerin tüm  kapasitelerini severek kullanan gençler olduğunu belirtti.

Atom Enerjisi Kurumu Başkanı şunları söyledi: ‘Nükleer şehitler, dünyanın, bizim nükleer teknolojiye dayalı bir ülke olduğumuza ve bu gerçeği kabul etmesi gerektiğine inanması için bir yol açmış ve kapasite oluşturmuştur. Bu şehitlerin attığı adımlarla nükleer sanayi olgunluğa erişti. En önemli başarı kendi kendimize yeter hale gelmemizdi ve bu, batılıların yok edemeyeceği bir kapasitedir.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu kural ve standartlarına göre nükleer teknoloji bizim vazgeçilmez hakkımızdır. Düşmanlar İran İslam Cumhuriyeti’nin bu sanayisini zorla bitirmeye çalışırken, Allah’ın lütfuyla, kapasite geliştirme, yetenek geliştirmeye dönüştü ve son on yılda tamamen kendi kendimize yeterli hale geldik.’

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + 6 =