Amiri’den Yabancı Güçler Hakkında Açıklama

Amiri’den Yabancı Güçler Hakkında Açıklama

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi el-Amiri, yaptığı açıklamada, Irak ordusunun kuruluş yıldönümünü tebrik etti ve bu ülkenin yabancı kuvvetlere ihtiyacı olmadığını vurguladı.

Irak ordusunun son yıllardaki icraatlarına değinen ve bu ülkenin güçlerine teşekkür eden Hadi el-Amiri, açıklamasının bir bölümünde şunları söyledi: ‘Irak ordusunun başarıları, Irak topraklarında yabancı güçlerin varlığına ihtiyaç duymadan güvenlik ve istikrarı sağlamak için görevlerini yerine getirmeye tam olarak hazır olduğunu gösteriyor. Gerçek, bu yabancı kuvvetlere ihtiyaç olmadığını kanıtladı. Bu nedenle tüm yabancı birliklerin derhal geri çekilmesini ve ulusal egemenliğin tam olarak sağlanmasını istiyoruz.’

Irak parlamentosu, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Teşkilatı Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’in Bağdat Havalimanı’nda şehit edilmesinden iki gün sonra Amerikan askerlerinin ülkelerinden çıkması konusundaki yasa tasarısını onayladı ve bu ülkenin hükümetinden ABD liderliğindeki tüm yabancı güçlerin Irak’taki varlığına son vermesini istedi. Ancak bu karar, önceki Irak hükümetinde tam olarak uygulanmadı.

3 Ocak 2020’de Amerika’nın insansız hava araçlarının düzenlediği füze saldırısında Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve beraberindekiler şehit oldu. Bu cinayet doğrudan Trump’ın emriyle gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × one =