Uçakta kalp krizi geçiren yolcu beş saatlik çabayla hayata döndü

Uçakta kalp krizi geçiren yolcu beş saatlik çabayla hayata döndü

Londra’dan Hindistan’a giden uçakta bir doktor, kalp krizi geçiren bir yolcunun hayatını beş saat süren bir çabayla kurtardı.

Karaciğer uzmanı 48 yaşındaki Dr. Vishwaraj Vemala, Hindistana seyahat ederken uçaktaki yardım anonsunu duydu. Ardından uçaktaki ilk yardım malzemelerinin yanı sıra yolculardan topladığı aletlerle, 43 yaşında kalp krizi geçiren yolcunun hayatını kurtarmayı başardı.

Dr. Vemala, “Onu hayata döndürmem bir saat sürdü. Neyse ki ilk yardım kitlerinin içinde bunu kolaylaştıracak ilaçlar da vardı” dedi.

Yolcunun durumunu takip eden doktor 2. bir kalp krizinin yaşandığını fark edince tekrar çaba sarf etmeye başladı. Ancak bu defaki daha uzun sürdü. Dr. Vemela “Onu hayatta tutmak için beş saatlik bir çaba gerekti.” dedi. 

Pilot uçağı Mumbai Havalimanı’na indirdiğinde, acil yardım ekipleri pistte hazır bir şekilde bekliyordu. Uçakta annesiyle beraber seyahat eden Dr. Vemela ise, “Doktorluk kariyerimde annem ilk defa beni iş üstünde gördü ve bu da durumu daha da duygusal kıldı” diyerek duygularını ifade etti. 

KAYNAK: Dogruhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 + 20 =