Netanyahu: BM Kararı İsrail İçin Bağlayıcı Değil

Netanyahu: BM Kararı İsrail İçin Bağlayıcı Değil

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’na Filistin toprakları hakkında hukuki görüş bildirme yetkisi verilmesine ilişkin son kararı Netanyahu’yu kızdırdı.

Reuters’e göre Siyonist rejim, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Lahey Uluslararası Mahkemesi’ne Filistin toprakları hakkında hukuki görüş bildirme yetkisi verme kararını kınadı.

Filistinlilerin talebi üzerine yapılan oylamada BM Genel Kurulu, Lahey Uluslararası Mahkemesine “Filistin topraklarının Siyonist rejim tarafından işgaline ilişkin yasal kavramları inceleme” yetkisi verdi.

Ancak bu rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir video mesajında ​​bu konuda gülünç açıklamalarda bulundu. İddialarına devam ederek, “İsrail bu menfur kararla kendisini bağlı görmüyor” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’na, sürekli işgalin yanı sıra, demografik yapıdaki değişimi, Kudüs’ün konumunu ve Siyonistlerin çıkardığı yasa ve eylemleri inceleme yetkisi verildi. 1967’den beri rejim bu topraklarda yürütüyor, dedi.

Filistin’in bu önerisine 87 ülke lehte oy kullandı, 26 ülke karşı çıktı ve 53 ülke çekimser kaldı. Siyonist rejimle yakın ilişkisi olan Belçika ve Portekiz gibi altı Avrupa ülkesi de anlaşmaya varan ülkeler arasında yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − eight =