Netanyahu, Suudi Arabistan İle Normalleşme Anlaşması İmzalamak İstiyor

Netanyahu, Suudi Arabistan İle Normalleşme Anlaşması İmzalamak İstiyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejimin kabinesini oluşturmak üzere atanan Netanyahu, Suudi rejimi ile normalleşme anlaşması imzalama çabalarını açıkladı.

İşgalci rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu, resmi Suudi medyasına verdiği ilk röportajda Riyad ile Tel Aviv arasındaki normalleşmeyi çok önemli bulduğunu ve ifade ettiğini söyledi. Riyad ile Tel Aviv arasında beklenen yeni barış girişiminin benzersiz bir gelişme olacağını söyledi.

Netanyahu, “İsrail ile ilişkileri normalleştirme listesinde başka Arap ülkeleri de var ve yakın gelecekte Riyad ve Tel Aviv de ilişkilerini normalleştirecek” dedi.

“Amerika’nın Suudi Arabistan ve diğer ülkelerle olan geleneksel ittifakının güçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, bu ilişkilerde dönemsel dönüşler hatta fırtınalı dönüşler olmaması gerektiğini çünkü bu ittifakın bölgemizde istikrar ekseni olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Kendisi de Lübnan ile deniz sınırı belirleme anlaşmasına karşı olan Netanyahu, bu anlaşmadan çekilme ihtimalinin düşük olduğunu ve bu anlaşmanın Tel Aviv rejiminin güvenliğini sağladığı görüşünde olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − eighteen =