Siyonist rejimin casusları Urmiye’de yargılandı

Siyonist rejimin casusları Urmiye’de yargılandı

İran’ın Batı Azerbaycan Başyargıcı, Siyonist rejimin Urmiye’deki casusluk davasında sanıkların ilk duruşmasının yapıldığını duyurdu.

Nasır Atebati konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”Geçen yıl sonbaharında, güvenlik makamının Siyonist rejimin casus servisinin rehberliğinde Batı Azerbaycan eyaletindeki insanların faaliyetlerine ilişkin raporuna göre, konu eyaletin yargı sisteminin gündemine alındı.” Dedi.

Dosyanın alınmasıyla birlikte Urmiye Devrim Mahkemesi’nde ceza davası açıldığını belirten Atebati, adli makamların adli ön soruşturmaların yapılması ve güvenlik makamlarının teknik tedbirlerinin alınması ile bu suç davranışlarının asıl failleri tespit edilip tutuklandı.” Diye konuştu.

Batı Azerbaycan Eyaleti Başyargıcı, ”Bu kişilerin mahkeme aşamasında eksiksiz ve hukuka uygun olarak soruşturulması ile bu davadaki asıl sanıklardan 10’unun Siyonist rejim lehine bağlantısı ve casusluğu teyit edilmiş, iddianamenin düzenlenmesiyle bunlardan 5’i Salı gününden itibaren mahkemede avukatların huzurunda yargılanacak, geri kalan sanıklar da önümüzdeki günlerde mahkemesi yapılacak.” İfadelerini kullandı.

Atebati, ayrıca şunları söyledi: “Tüm avukatlar ve sanıklar, yasal gerekliliklere göre kendilerini savunma imkânına sahiptir. Tüm belgeler sanıklar ve avukatlar tarafından görülmüştür ve her suçlamayla ilgili olarak sanıkların beyanları ve savunmaları alınacaktır.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − two =